februar 13, 2016

Gründerlivets mange ansikter

Vi skal alle være gründere. Og super-mammaer. Og gode venninner som er med på all moro. Og pliktoppfyllende døtre. Og sexy koner. Og lykkelige på Facebook. Og suksessfulle, sånn på alle plan.
Ikke småtteri, når du tenker over det;)

Suksessen. Ensomheten. Lykken. Illusjonen. Gründerlivet har mange ansikter.

Ensomheten

Hvis du driver business som enkeltmannsforetak så er hverdagen oftest ensom. En ide popper opp men hvordan vite om det er en god ide eller ikke? Det er ikke mange å dele opp- og nedturer med. For mennesker rundt deg som ikke selv er gründere vil ha vansker med å forstå.

Anne Spilde – Gründerhverdag

Å ta steget ut i gründerlivet kan oppleves både skummelt og befriende på samme tid. Endelig fri til å følge drømmen! Samtidig så mye å lære, mestre og gjøre. Og så er det så få å spørre og sparre med. Selv opplevde jeg at mange var nysgjerrige på hvordan det gikk og hvilke resultater jeg fikk, men det var få som forsto opp- og nedturene fram til mål eller som jeg kunne dele dette sammen med.

 

Lykken er å jobbe i pyjamasen, eller kanskje ikke…

Å jobbe hjemmefra har flere sider. Det er ikke like gøy å føle seg som en dass og se det samme trøtte trynet i speilet hver dag fordi man ikke trenger (eller gidder) å fikse seg. Du skal jo bare jobbe hjemmefra, alene.
Pyjamas-jobbing er deilig noen dager. Men hver dag?

Anne Spilde – Gründerhverdag

Når det ikke går etter planen og resultatene uteblir, så kan en lett miste motet. Drømmen brenner fortsatt like sterkt, men kanskje fornuften burde få seire? Det er frustrerende å oppleve at tida bare går uten de store resultatene, og kjenne på at det tærer på både fokuset, energien og motivasjonen.
Dessverre er det mange som gir opp drømmen sin – sitt hjertebarn – når en møter på en av de tøffe periodene og en er alene om å håndtere den.

gründerlivet

Vaskemaskinen som konstant roper om oppmerksomheten

Det er vanskelig å forsvare ovenfor seg selv at huset er bomba når man jo har vært hjemme hele dagen. Huset virker så trangt når alt skal skje innenfor de samme fire veggene. Og det er alltid, og da mener jeg ALLTID noe eller noen som vil ha oppmerksomheten din som ikke har noe med businessen å gjøre. Hvordan takle det? Det er en balansegang og en kunst.

Anne Spilde – Gründerhverdag

De fleste av oss er godt trent i å være flinke piker og kan kunsten med å få mye gjort. Men hva hjelper det når hverdagen ikke føles god, fordi det aldri blir helt tid til det som betyr mest eller en opplever å aldri strekke til?
Som gründer er det ekstra viktig å styre sin egen tid og sitt fokus bevisst, for å kunne sjonglere jobb og privatlivet godt. Det er ingen som har bestemt når du skal starte eller slutte for dagen, og det er ingen klare linjer for når det er helg eller ferie. Det er heller ingen som forteller deg hva som har øverste prioritet i dag. I begynnelsen kan det føles befriende å ikke ha noen klare rammer i hverdagen, men i lengden holder det ikke. For en kan lett ende opp med å jobbe for mye – hele tiden! Eller en kan ende opp med at det aldri er tid til å få gjort noe jobb – fordi livet opptar en med alt mulig annet.

Hun er så rå!

Hun som ser ut som hun kan sjonglere alle baller tilsynelatende perfekt! Som har bilder av seg selv med andre suksessfulle gründere på sosiale medier. Som ser ut som fikser alle roller.
Hvorfor får alle endre det til?
Alle andre ser så lykkelige ut og dyktige mens du selv bare har deg selv.

Anne Spilde – Gründerhverdag

Det finnes ikke én rett måte å leve på. Og det finnes ikke én rett måte å være gründer på. Det er viktig å anerkjenne hva det er du drømmer om,, og gi slipp på å måtte strebe etter det andre søker etter. For å lykkes med gründerlivet handler ikke nødvendigvis om å tjene mest mulig penger, eller å få alt perfekt til på alle områder. Men det handler om å lykkes med det du drømmer om å få realisert. For noen er det penger som er målet, men for de fleste er det helt andre verdier de søker å skape eller forsterke. Det gjelder å være tro mot din drøm, og å leve et gründerliv som er rett for deg – og som ivaretar det som betyr mest!

1000 planer

Lite gjennomføring.
For hverdagen kommer liksom i veien.
Det står ikke på planene men på å få gjort de. Kveldene blir gjerne sene og nettene korte før du komme i mål. Så er det på’n igjen dagen etter. Og listen med to-do blir bare lenger og lenger…

Anne Spilde – Gründerhverdag

Mange gründere har store herlige visjoner og drømmer. Og nye fantastiske idéer popper stadig opp. Baksiden av dette er at fokuset stadig skifter og en kommer liksom aldri helt i mål. Å skape visjoner og idéer om til tydelige mål og planer, hjelper en til å holde fokus. Gjøres de overkommelige, ved å stykke opp store visjoner ned til mål og delmål, og delmål ned til overkommelige oppgaver, blir det også lett håndterbart å ta deg daglig ett og ett steg nærmere drømmen.

Jeg er meg

Du har tatt alle kursene. Du har lest alle bøkene. Du følger de ”riktige” menneskene på sosiale medier. Allikevel er det noe som mangler.
Du kan jobbe 24/7, og allikevel føle du ikke bidrar og skaper nok.
Du har prøvd å gjøre som alle andre. Men det føles kleint, vanskelig og feil.
Det som en gang var en lidenskap og en drøm har bare blitt masse jobb og troen på at det er mulig, eller noe vits overhode, har begynt å feste seg i tankene.

Anne Spilde – Gründerhverdag

Drømmene er helt unike gaver som guider oss til å skape det som gir stor mening og verdi i våre liv. Alt for ofte legger vi dessverre disse drømmene i en skuff. Men når drømmene er vekke, så forsvinner ofte også vår lidenskap og store glede. Jeg elsker prosessen med å få fram de store drømmene igjen og få se hvordan den nye gløden stråler ut igjennom øynene igjen. Og så er det en gave å hjelpe dem til å se at selv de største drømmene er mulig å realisere, steg-for-steg, så lenge det legges til rette for det!

Vi har en felles drivkraft

Anne og jeg tror begge på unikheten som finnes i hver og en av oss. At det er fint å la seg inspirere men aldri kopiere.

Vi har begge sett og selv opplevd hvordan streben etter en illusjon av hva gründerlivet er kan kræsje med hverdagen. Hvordan ens egne mest verdifulle verdier kan bli skjøvet ut på sidelinjen.

Min drivkraft og lidenskap er å finne unikheten og formidle menneskers visjon via nett – være seg design av nettsider eller rådgivning og veiledning i prosessen.

Annes lidenskap er å hjelpe frem hver enkelt til å realisere sin unike drøm via coaching og spesielt i MasterMind grupper. Tilbakemeldingene kundene hennes gir er imponerende. Hun har en helt egen evne til å lytte, se og så stille nøyaktig de spørsmålene som får deg til tenke. Til å handle. Til å ta deg selv et kvantesteg nærmere målet.

Hva er en MasterMind gruppe?

Finn ut om det her. http://grunderhverdag.no/

Hva er din erfaring med gründerlivets mange ansikter?

Del i kommentarfeltet.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}