mars 23, 2022

Hva fyller du tiden din med?

Jeg tenker på de timene der du ikke sitter med jobb, kjører barna, lager mat eller er på trening. De timene der du sitter ned i en stol, henslengt på sofaen eller mens du går en tur. Hva gir du deg selv tid til?

Hvor mye tid – timer – går med på å skrolle opp ned feeden på telefonen. Hvor mye tid – timer – bruker du på å lese de samme, triste nyhetene på et utvalg nettaviser. Hvor mye tid – timer – går med til å mene noe om mennesker du overhode ikke kjenner. Hvor mye tid – timer – ser du på tv?

Tid for ren underholdning

Innimellom så er det veldig godt og kanskje også viktig å bare la seg underholde. Noen ganger trenger hode å få helt fri fra tankespinn. Og da er underholdning deilig. Tidsfordriv og virkelighetsflukt, og noen ganger er det akkurat det vi trenger.

Det er når underholdning tar plassen for inspirasjon at det er lov å stoppe litt opp og spørre seg selv om den tiden som går med til å bare la tiden gå, er verd det… ?

Inspirasjon for se med nye øyne

Det rare med inspirasjon er at vi både aktiv kan søke den, men vel så mye kan åpne opp for den.

Jeg fikk en bok til jul. «The everyday hero manifesto» av Robin Sharma. Jeg ble første gang introdusert til hans forfatterskap for mange år siden da en venninne anbefalte boken «The monk who sold his Ferrari» (Har du lest den?) Siden den gang har jeg fulgt ham, slik jeg følger andre mennesker jeg lar meg inspirere av. Så var det denne boken. Som jeg fikk til jul Og som ble liggende. Jeg har sett den hver dag, men aldri hatt inspirasjonen (eller viljen?) til å begynne å lese. Og her kommer et viktig poeng;

Hva er det du vet er bra for deg, men som du ikke tillater deg?

… å ta meg tid til å gjøre annet enn det som er produktivt der og da. Som å lese bok. Eller ligge på soffaen og se Netflix serier. Det har lenge vært noe jeg har tenkt at jeg ikke har tid til, nå. For det er alltid noe viktigere som må gjøres. Det er bare det at listen over disse viktige tingene aldri bli borte. Når én oppgave er utført så er minst én ny lagt til. Jeg har rett og slett ikke tillatt meg å bare kose meg med en bok på lenge. Det høres kanskje merkelig ut for deg, så hva er det du vet er bra for deg men som du ikke tillater deg?

For jeg vet at det å lese er bra. Jeg vet jo hvor mye jeg alltid får ut av det. Så hvor lenge skulle jeg da la denne nye boken bli liggende som pynt?

Alle gode rutiner kan forbedres!

Uansett hva det er, så håper jeg du har noen gode rutiner som du er tro mot. Rutiner som hjelper deg å holde fokus på det som er viktig for deg. For meg er det morgenrutinen! Ingen åpning av mobil eller mac før frokost er spist, kaffe drukket og Dagsplan fylt ut. I tillegg til en iskald dusj og gjerne også en treningsøkt. Men selv denne rutinen kan bli bedre! Og det ble den. Jeg la inn tid til å lese i boken, hver morgen, etter å ha skrevet i Dagsplan. Og det er ren inspirasjon! Deilig påfyll av ord som gir nye perspektiv eller styrker de jeg allerede lever etter.

Jeg er ikke så god til å gi meg selv tid til ren underholdning. Og det er heller ikke noe jeg har lyst til å bli så mye bedre på. Men å la meg inspirere, ved å lese gode bøker (eller se en interessant film eller serie), det vil jeg bli mye bedre på! Rett og slett gi meg selv tid til. Hva med deg?

Om denne artikkelen inspirerte deg, så del den gjerne videre.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}