februar 12, 2017

Hva ønsker du å få til? Oppnå? Skape, dette året?

Om du har fulgt meg litt så har du kanskje lagt merke til at dette er spørsmål jeg ofte stiller. FOKUS på hvor du vil er noe av det mest spennende jeg vet. At du har en drøm og visjon og så vender fokuset mot den drømmen og visjonen for å virkeliggjøre den.

Jeg er heldig. I mange år har jeg fått følge mennesker som har satt seg store mål basert på en lidenskap, en drivkraft og en visjon – og klart det! Det er både “blod, svette og tårer” i prosessen men det er fullt mulig. Så lenge du har fokus!

Fikk du med deg webinaret “Fra kaos til fokus”?

Hvis ikke; Se opptaket her!
fra kaos til fokus

Hvor vil du være innen 31. desember i år?

Helt konkret.
Hva er den følelsen – den opplevelsen du ønsker deg når du denne nyttårsaften skal se tilbake på året som har gått?

Noen av oss har lett for å drømme stort. STORT! med virkelig store bokstaver. Om du er god på det så vil du kanskje kjenne deg igjen i entusiasmen du føler når du får lov til å snakke om de store planene. Energien når du i tankene kan skape deg denne visjonen om hvordan det vil være å nå målet. Og du har tro på dette!
Utfordringen kan allikevel være å ta tak i her og nå og gjøre det som skal til, med små steg, allerede i dag. Ikke vente på det perfekte øyeblikket (av tid eller ressurser) men å bryte målet ned i konkreter som er håndfaste. Og viktigst; som du velger å ha fokus på å gjennomføre, hver dag.

Noen av oss er mer her og nå. Ikke på en mindful måte men på en “slukke konstante branner”-måte. Der hver dag er en evig kamp om mailer som skal besvares, kollegaer som krever tiden din, oppgaver som skal løses og der det å drømme stort og legge planer føles bare som nok en oppgave…

Mest er vi kanskje et sted midt i mellom. Men å nå drømmer – å få gjennomført de store planene er ikke for de få. Tvert i mot. Men det som oftes står i veien er noe så enkelt og vanskelig som FOKUS.
Jeg har sett og ser igjen og igjen hva som er mulig når du har fokus. Når du velger å ha fokus på det du vil oppnå. Det er fascinerende. Inspirerende. Og bekrefter det Partolken Maria Mork har som sitt slogan; Alt er mulig!
(i skrivende stund arrangerer hun sitt andre store event for par. Et eksempel på en idé basert på en større visjon og drivkraft som ble virkelighet.)

Tilbake til deg; hva er det du veldig, veldig gjerne skulle ha oppnådd dette året? Være seg et helt personlig, privat mål eller et mål for nettsiden og businessen din.
Og hvorfor er dette viktig for deg?

Når du vet hva du vil og hvorfor du vil akkurat dette så kan du begynne å rette fokus mot månedene som ligger foran oss. Hva må få på plass innen september i år? Hva må på plass innen sommerferien? Hva kan du bryte det ned til så du vet hva du må ha fokus på denne måneden her? Denne uken. Og i dag. Én ting som du velger å gjøre i dag som drar deg litt nærmere målet.

Om dette er året!

Om du vet med deg selv at dette året så VIL du gjennomføre noe som virkelig er viktig for deg. At i år så velger du å ha fokus på målet ditt – ta en titt på denne linken. Det er et eksklusivt tilbud kun for deg som virkelig mener alvor i år.

Hva med de neste dagene?

Å bryte ned drømmen i konkreter – i oppgaver og delmål – er ikke alltid så lett. For det er så MYE du vil. Og hvor skal du begynne?
Begynn der du vil være.
Bryt det ned til noen måneder tidligere – hva må du ha fått på plass til den datoen?
Dra det ned til fire uker frem i tid – hvilke beslutninger må du ha gjort og hva hva velger du å prioritere for å komme i havn innen de neste fire ukene. PS; vi må ofte velge bort noe for å kunne velge noe. Så hva velger du bort de neste fire ukene? Hva vet du at du må si nei til for å klare å komme i mål?
Og så denne uken; hva helt konkret skal du gjøre og hvem skal du være denne uken. Hva skal du ha fått gjort innen du tar helg.

Se opptaket av webinaret.
Og om du virkelig mener alvor dette året – ta en titt også her.

PS: Det er som regel de små stegene som utgjør den store forskjellen. Og å velge det vi vil istedenfor å utsette.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}