mai 3, 2021

Fra jeg var 0-19 så bodde jeg på ett og samme sted, men siden den gang har jeg flyttet mye 

Om noen få dager kan jeg telle 16 steder. Inkludert 4 land.
Hver gang så har jeg tanker om å se og oppleve det meste stedet har å by på. Det er bare det at… vel.. hverdagen?
Det er selvsagt bare en dårlig unnskyldning.
Så derfor har det vært fint å være litt turist i egen by (landsby) når vi nå skal dra derifra. Å sitte litt på en topp og se hvor vakker dette stedet er både på ut- og innsiden.

vakkert sted

Er det nok å bare være vakker?

Det finnes mange, mange fantastisk nydelige steder. Vakker natur. Fantastisk utsikt. Steder som egner seg på postkort og i en Instagram feed.

Eller poste som skrytebilder til venner og kjente.
For det er så mange steder som fortjener å bli vist frem. Allikevel er det ikke det alene som gjør et sted vakkert. 

Når vi snakker om et annet menneske som «et vakkert menneske» så kan vi referere til et vakkert utseende, men oftest så snakker vi om personens kvaliteter. Det er godt å være sammen med «et vakkert menneske». Et menneske det er behagelig å være sammen med, som gjør at du føler deg sett, en person som ivaretar deg og med verdier som matcher med dine egne. Det er rett og slett godt å være sammen med denne personen. Et ekte og autentisk menneske.

En vakker person, om det kun er utseende, kan være fascinerende ved første øyekast, men er det ikke mer på innsiden, så går du fort lei. En vakker person, på innsiden, går du ikke lei.

En by eller et tettsted er på samme måte. 

Ferie og hverdag er ikke det samme

Naturskjønne omgivelser er vakkert uansett når du bare er på ferie. Da betyr det jo ingen ting hvem som er naboen, hvordan skolen fungerer eller hvem du møter til og fra jobb. Da er alt som betyr noe det som angår ferien. Inkludert å få tatt de vakre bildene som du kan poste og sende rundt.

Når du bor et sted, har hverdagen din ett sted, så er ikke nydelig utsikt nok. 

De siste årene har jeg bodd et sted som favner bredt ordet «vakkert». Naturen, havet, verdiene, menneskemøtene. Opplevelsen av å bli tatt imot, vennligheten, de dype samtaler, fravær av status-jag en genuin autentisitet. Og det er DET som har gjort at jeg har omtalt dette stedet som et lite paradis på denne jord.
Sånn er det jo også i business. Det er menneskemøtene som avgjøre om noe er “vakkert” bare på utsiden eller også på innsiden.

Vi gjør business med mennesker, ikke bedrifter

Dette er et kjent begrepet. Vi gjør business med menneskene, ikke bedriften. Stort sett. Med unntak kanskje av store merkevarer. 

Se for deg frisøren du bruker eller coachen din. 

Det finnes mange gode frisører, men du har valgt ut den ene. Det finnes like mange (om ikke flere) coacher, men du har tillit til den ene. For det er ikke diplomene de kan vise til eller fancy lokale (selv om du kan la deg blende ved første møtet). Det er mennesket du møter som gjør at du kommer tilbake, igjen og igjen. Menneskemøtet.

sitat

Selv i vår digitale verden, selv under korona lockdown, så er det menneskemøtene som teller, om de så er via e-post. Som å få personlig support fra en utvikler av en plugin du abonnerer på til nettsiden din. 

Alt som glitrer er ikke gull

Alt som glitrer er ikke gull, som det heter. Et vakkert utseende er ikke nok.

Men når det vakre både er på ut- og innsiden, da er det som glitrer ekte gull!

Har du et sted, en bedrift eller et menneske som for deg både har det vakre på utsiden og på innsiden? Som du har full tillit til, kjenner det trygg med eller der du kjenner deg 100% hjemme? Del gjerne:) 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}