februar 12, 2018

Hva står mellom idé til faktisk gjennomføring?

Du kan ha verdens beste idé! Virkelig den BESTE idéen. Men hva skal til for at den faktisk blir gjennomført? For dagene går...

Det som avgjør om du faktisk gjennomfører eller ikke, er 3 konkrete spørsmål!

Hva er det du vil?

Hva er det du ønsker å få til, oppnå eller få gjennomført?

Om svaret ditt kommer lett, så stopp opp og spør deg selv; Er det dette jeg egentlig vil? Eller trenger ønsket mitt å modifiseres noe?

Noen ganger tror vi at vi ønsker å gjøre noe fordi vi har blitt inspirert av hva andre får til eller fått forståelsen av at det er lurt (og riktig?) å skape og lage det andre gjør.

Hva om du derimot blir nølende og ikke helt vet hva du skal svare? For det er mye du har lyst til men du er usikker på hva du innerst inne egentlig vil. Stopp opp og spør deg selv; hva vil jeg egentlig? Hva hadde vært utrolig gøy å få til?

PS: Svaret er kanskje knyttet opp mot det du er best på. Se her for mer om det.

Hvorfor vil du dette?

Hvorfor er dette målet viktig?

Noen ganger setter vi oss mål og lager oss en idé basert på noe vi har plukket opp eller noe som høres kult ut å få til. Men hvis målet, det vi ønsker, ikke er forankret i et tydelig hvorfor, så vil det forbli en idé. Og kanskje er det ikke engang vår egen idé...

Hvordan har du tenkt å få det til?

Dette er det avgjørende spørsmålet du trenger å stille deg selv - Hvordan?

Det hjelper dessverre ikke å tro på en magisk tryllestav. Det må settes handling bak ordene. For å kunne få til det du ønsker, når du vet hva du vil og hvorfor, så er det tredje og avgjørende spørsmålet hvordan du tenker å få dette til. Det er tid for å legge en plan!

Selv om vi legger planer så stopper ikke livet opp. Da er det lett å finne "unnskyldninger" for hvorfor vi ikke får fortgang med påstander som; "Det er for mye annet som skjer. Det er så mange andre som krever av min tid." Men vi kan ikke skylde på andre, være seg personer eller omstendigheter. Som regel når vi finner oss selv i en hverdag der "alt og alle" tar av tiden vår, så er sannheten den at vi selv har satt oss i denne situasjonen. 

Det er ditt ansvar!

Det er en ubehagelig sannhet, men om du bruker tid på å skrolle deg gjennom Facebook eller Instagram mens du lar minutter bare gå... Om du, som jeg gjorde, starter dagen med å sjekke mail for så å ende opp med å besvare og serve alle andre... Da blir det ikke mer tid igjen. Og idéen, det du ville får til, skape og gjennomføre, forblir kun en idé. Ta gjerne en titt her for mer om dette.

Hva velger du å si JA til, NEI til og hva skal prioriteres?

Det starter med å ta en beslutning. 

Begynn med å si NEI til alt det som unødig stjeler av tiden din, som er rent tidsfordriv eller kun handler om andres agenda.
Si samtidig et stort JA til å sette av tid til å jobbe med idéen din, prosjektet ditt. 

Om du vil ha drahjelp, så last ned Dagsplanen og ta den i bruk med en gang. Viktigst er; hva skal være de tre oppgavene som skal få din prioritet i dag, foran alt annet?

Hvor står du fast?

1. Last ned Dagsplanleggeren


2. Skriv en kommentar under på hva du opplever som vanskeligst for å gå fra idé til gjennomføring? 

Masse lykke til med din prosess - fra idé til gjennomføring.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}