januar 11, 2019

Mål og intensjoner – store planer eller bare “fortsette som før”?

Det er nytt år
(nesten) 365 dager ligger foran deg, som blanke ark.
Men hvordan vet du om målene dine er riktige?

Start med her og nå

Hva har du satt som mål for dette året? Hva er det du ønsker å oppnå innen utgangen av dette årete?

Om det er et privat mål som kanskje handler om egen helse, eller det er et business mål som handler om en eller annen form for suksess; se på hva du har notert deg og deretter....

Think from the end

Gå rett til denne datoen om ett år. Ett år frem i tid.

Se for deg at du har oppnådd det du har notert deg. 

Hvordan kjennes det? Hva slags følelse får du? Hva er annerledes (eller kanskje helt likt) om ett år? 

Om du nå kobler det du har satt som mål sammen med der du ser for deg å være, den du ser for deg å være, om ett år; hvordan passer de sammen? 

Hva er det du egentlig ønsker deg?

Om du feks har sagt at i år så skal du gjøre suksess med bedriften din. Hva vil suksess si om ett år? Med andre ord; hvordan ser det ut for deg, og hvordan føles det å ha suksess? Hvordan er livet annerledes eller helt likt når du har suksess?

Kanskje har du tenkt disse dagene at for å si du har suksess så må du tjene en gitt sum i år. Så målet er å tjene et visst antall kroner. Men når du ser deg selv om ett år, den du vil være og der du vil være, så er bildet annerledes. Ja du kan se du har tjent de pengene men suksess er plutselig ikke at du kan se det står en sum på konto eller at x-antall fakturaer er sendt ut. Når du ser deg selv ha suksess så ser du deg selv glede deg over jobben din og det du skaper, hver dag. Du ser deg selv få fantastiske tilbakemeldinger fra kundene dine. Du ser deg selv endelig ha råd til å kjøpe den nye mac'en du vet du trenger. Du ser deg selv være tilfreds.

Mål på vei mot en større intensjon

Om du følger meg så vet du kanskje at jeg er opptatt av fokus. Og det å sette seg mål. Vi trenger mål for å vite i hvilken retning vi skal bevege oss, og vi trenger fokus for å gjennomføre oppgavene. Men vi trenger også noe større - noe å strekke oss mot. Noe som handler om det store bildet av hvem vi ønsker å være og hvor i ønsker å være. En større intensjon med det vi gjør.

Så om målet er å tjene en gitt sum i år, så er kanskje intensjonen å kunne ansatte flere (og for å gjøre det trenger bedriften din bedre økonomi. Mao, målet støtter intensjonen) Kanskje er intensjonen å å skape din egen arbeidsplass ut fra det som i dag kun er en hobby. Da er muligens målet å si opp den faste jobben du har. Eller om du drømmer om å spre kunnskapen din til flere så kan intensjonen din være å komme ut med budskapet ditt til et stort publikum, der målet er å få opp en nettside.

Steg for steg

  1. Think from the end - hvor vil du være om ett år? Hvem vil du være om ett år? Hva føler og ser du? Hvor er du?
  2. Skriv ned intensjonen din - hva er det store du ønsker deg for dette året, som beskriver den følelsen og det du ser om ett år?
  3. Skriv ned mål som støtter denne intensjonen. Mål som er konkrete og som kan holde deg fokusert på veien.

2 gode tips

1. Last ned Dagsplanen. Den er gull å bruke for å holde nettopp fokus på hvert enkelt mål slik at du kan skape en sannhet ut av intensjonen.

2. Se Jannecke Øinæs - Wisdom From North -  sitt webinar som bygger bro mellom vitenskaplige bevis og spirituelle tanker, og blant annet vil guide til hvordan du kan sette gode intensjoner for dette året.

Flere artikler om tema Mål, fokus, drømmer & ideer

Hvordan bli en mer effektiv kvinne
Synes du det ser ut som alle andre kvinner får det til mens du selv står fast? Er dagene fulle[...]
Den Syltynne Linjen Mellom Misunnelse og Beundring
Misunnelse og beundring kan noen ganger virke som tvillingsøstre, med en syltynn linje som skiller dem. På den ene siden[...]
Suksessen, ensomheten og illusjonen
Gründerlivets mange ansikter Vi skal alle være gründere. Og super-mammaer. Og gode venninner som er med på all moro. Og sexy[...]
Rekk opp hånden
Rekk opp hånden om du kjenner deg igjen i at det å starte opp og drive en bedrift kan være[...]
For 1o år siden
For 10 år siden, sånn ca på denne tiden, så kjørte jeg inn til det lokale trykkeriet, i en by[...]
1, 2, 3 – På det fjerde skal det skje!
Første gang publisert i 2019 På det femte gjelder detPå det sjette smeller det! 1 - Hva er det du[...]
Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}