september 4, 2016

Hvis du noen gang har gått til en coach, en veileder eller kanskje tatt et kurs som handler om selvrealisering i en eller annen form, så har du garantert vært innom tematikken verdier.

Verdier er et begrep som kommer igjen og igjen. Og det er veldig lett å sitte sammen med en venn eller venninne en sen kveld eller mens man leser en bok eller ser et kurs å bli helt konkret på hva som er ens egne verdier. Men så kommer hverdagen. Så kommer alle gjøremålene, og verdiene blir nærmest borte fra hodet vårt. Hvorfor det?

Verdier i mange settinger

Selv om vi ofte snakker om verdier i vårt private liv, så vil vi møte på de like mye i business, på nettsiden vår, på Facebook eller andre sosiale medier.

Når du sitter der en sen kveld med denne vennen eller venninnen så blir blir det så klart for deg hva det er du trenger i livet for å ha det bra; kanskje er det det å komme deg ut i naturen og trene. Kanskje er det å ha de skravle-kveldene med venner eller det å slippe alt og bare lese en god bok. Men så kommer alle; «skulle, burde, må…» og så er det som om den boka bare blir liggende der, uten å bli åpnet på mange måneder. Den turen ut blir hele veien nedprioritert og de samtalene skyver du på så det knapt blir en gang i måneden, om du i det hele tatt er heldig. Hvorfor det?

Noe av grunnen, tror jeg, er at når vi sitter med noen som er nær oss, eller leser og ser noe som gjør oss inspirert, så blir vi fokusert og kan dermed lett liste opp hva som betyr noe for oss.

Det som skiller en virkelig verdi, det som virkelig er viktig for oss, fra alt annet er at vi hele veien vil møte på motstand når det gjelder å leve ut de virkelig viktige verdiene våre. Det er som om universet, eller hva du nå ønsker å kalle det, tester oss på om disse verdiene virkelig er viktige nok for oss. Spørsmålet er da; består vi testen?

De fleste av oss består testen kanskje halvparten av tiden.

Hvordan vet du om en verdi virkelig er viktig nok? Fordi du kjenner deg glad når du har det i livet. Når det er tilstede så har du det bra, og når den verdien ikke er tilstede så har du det ikke så bra. Og allikevel gir du det ikke prioritet…

For meg er det å være ute, trene, være fysisk, en stor verdi. Det er det som gir hodet mitt en pause. Det er sånn jeg får påfyll. Og allikevel kommer det ned på prilisten. Hele veien prøver hodet mitt å fortelle meg at det er noe som er viktigere…

Hva om en av dine verdier er å le! Le hver dag! For det gjør deg godt, spesielt når livet oppleves som litt vel alvorlig. Allikevel gir du ikke prioritet til å se den komi-filmen, eller å bruke tid med de menneskene som får deg til å le, contra de som drar deg ned med alvorlige samtaler.

Fordi hodet tuller det til for oss. Det får oss til å tro at vi må gjøre «alt det andre» først. Som om verdiene våre ikke er viktige nok.

Hvilke verdier skal du utstråle?

I jobben med mennesker og deres unike nettside, så kommer spørsmålet; hvilke verdier skal nettsiden din utstråle?

I begynnelsen er det forholdsvis enkelt; «siden min skal utstråle lekenhet», eller trygghet eller kreativitet eller noe helt annet. Så starter prosessen, og mens den pågår så blir du påvirket av alle andre. Alle disse; «du må…. du bør…» og så glemmer du hvor du egentlig startet. Du glemmer at egentlig ville du at siden skulle være helt unik. Den skulle jo egentlig utstråle den varmen som er deg. Men så blir du bombadert av alt dette «må! må! må!» og dermed skyver du på det som du egentlig ville ha.

Når du nå har sett videoen over og lest dette så spør deg selv; hva er det jeg må ha i livet mitt for å ha det bra? Se på nettsiden din, eller på det du har notert deg så langt om du er i prosess med å sette opp en side; Hva er det jeg vil utstråle med siden min? Hva er det jeg vil presentere (verdimessig) og gjør jeg det egentlig nå?
I prosessen med å skrive tekster, ta bilder eller hvor nå enn du er; lever du etter det som er viktig for deg? Eller lar du deg selv påvirke i alle mulige retninger, samtidig?

Hvis svaret er ja så gå tilbake til start. Vær tro mot det som er viktig for deg, for først da kan du få det resultatet som du faktisk ønsker deg. Det som gjør deg unik.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}