februar 20, 2017

Når er det vi kan komme til det punktet der vi kan si til oss selv; nå er det godt nok.

For vi vil så gjerne det skal være så innmari bra. Kanskje helst perfekt. Men hva om vi valgte å si; “nå er det godt nok. Nå hopper jeg i det og så viser jeg den salgssiden eller kjører i gang den optin-kampanjen selv om den ikke er 100%, fordi det vil gi meg nødvendig erfaring og så kan jeg heller gå tilbake og justere underveis.”

Om jeg skal være litt ekstrem så velger jeg å putte deg i en av to bokser; enten er du der hvor du hopper. Viktigst for deg er å få kommet i gang. Du er opptatt av resultater. Du er opptatt av effektivitet og du ønsker å være der ute. Du vet at det skjer så mye endringer at om du ikke hopper i det så går du glipp av mulighetene.

I den andre gruppen er du som velger å vente. Du vil det skal være skikkelig bra før du går ut med noe som helst. I det ligger prestisje. Det er et ønske langt der bak om at andre skal gi deg anerkjennelsen.

Det er utfordringer uansett i hvilken gruppe du kjenner deg mest igjen.

Er du den kjappe så kan det være du tar litt for kjappe avgjørelser. Det kan være du glemmer småting underveis så det fort blir både “armer og bein” og stress underveis.
Fordelen er at du gir deg selv masse erfaring. Baksiden er at det kan bli litt “tjo og hei” underveis. Da er det ekstra viktig at du har 100% eierskap til siden din slik at du selv kan fikse på den underveis i det tempo som du faktisk krever.

Er du i den andre gruppen derimot så er fordelen at du er bevisst på kvalitet. Når du først kommer ut så gjør du det skikkelig. Når vi andre kommer inn på siden din så ser kjapt at dette er gjort ordentlig. Baksiden er at alt tar mye tid. Du kan bli sittende fast i justeringen av bitte små detaljer som egentlig ikke har så mye å si for det store bildet og kaste bort mye energi istedenfor å tørre.

Alt går fort i denne web-verdenen.

“Vil du være med, så heng på” er passende ordtak. Tørr å hoppe, litt før du tenker det er perfekt.
Når kan du si det er “Godt nok”. Være villig til å teste ut. For først da kan du jo finne ut om teksten din er god nok eller ikke. Så hva skal til, for deg?

Tryggheten i å ha “noen i ryggen”

For mange gir det en trygghet å ha en i ryggen som kan si; “gjør det!”. En som kan gi deg en tillatelse til å bare teste, selv om du ikke føler deg helt klar.
For andre kan det hjelpe å sette en dato i kalenderen din. En avtale med deg der du lover deg selv at uansett hvor fornøyd eller ikke du er så SKAL du publisere den blogg-artikkelen på fredag.

Hva trenger du?

Når er det godt nok.
Godt nok til at du tørr å vise deg selv der ute, selv om det du skal vise frem ikke er perfekt.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Veldig enig Ragnhild, GODT NOK bruker jeg i mitt arbeid med vern av bygningsarven. Mitt problem er at jeg ALLTID har litt for mange baller i luften samtidig hvor jeg er avhengig av at de jeg jobber i fellesskap med i prosjekter er veldig trege til å svare på mine spørsmål. Dette frustrer meg og gjør at de ballene jeg veldig gjerne skulle hatt ned for å få ting til å gli, blir hengene der oppe – PUH, veldig frustrerende og aldeles IKKE godt nok ; )))
  Jeg har kanskje for høye forventninger og mitt problem er kanskje litt på siden av hva ditt GODT NOK er ment som.

  mvh Else/Sprossa

  1. Hei Elsa Det er alltid en utfordring (og mulighet) i det å (måtte) jobbe i samarbeid med andre;) men hva skal til for å fremskynde svar-tiden? Hva er “godt nok” for deg i det arbeidet og hvordan kan du spre det slik at beslutninger noen ganger tas kjappere?

   Hvordan hente ned en og en ball av gangen? 😉

   1. Hei igjen! Jeg synes jeg har prøvd alle mulige varianter av tilnærminger til dem. Tenker at både de og jeg har FOR mange baller oppe alle sammen samtidig. Det er nok sannheten ; ) Jeg prøver med en ball i morgen – skulle gjerne vært en flue på veggen når du og Trine møtes om kort tid. Lykke til! Hjertelig hilsen Else
    p.s.
    Jeg har spennende dager med ny bok på gang og nykjøpt fredet husmannplass mellom Hamar og Lillehammer : )

    1. 🙂 du får pakke deg selv med i kofferten;)
     Ja fokus – mange baller men ta ned og håndtere en og en. Hvordan gikk det med den ene ballen i dag?
     Så spennende! Gratulerer:)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}